Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η καθημερινή εμφάνιση στο γραφείο

Στην Ιταλία, βλέπεις και τους άντρες να συναγωνίζονται μεταξύ τους για την εμφανιση, περπατάς στο Μιλάνο την ώρα του μεσημεριανού διαλείματος και τα αξιοθέτατα ειναι οι άνθρωποι . !
οι γυναίκες στην Ελλάδα ειναι να τις κλαινε οι ρέγγες. αφήνονται και δε βλέπονται. βλέπω και τις συμμαθήτριες μου στο Facebook. Αυτες που βλεπόμαστε ειμαστε οι ίδιες 3 που προσέχαμε πάντα.
κι απο το προηγούμενο σχολείο, μόνο μία. όλες οι άλλες έχουν γινει απλά χειρότερες. οι άντρες δε !!! άστα !!

μόνο στις διαφημιστικές που παίζει μόδα κτλπ , υπάρχουν γυναίκες που προσέχουν και ειναι στην τρίχα.
όπως μου λέει μια γνωστή μου που δουλεύει στις ΧΨΖ Εκδόσεις, αυτές έχουν και μειωμένες τιμές στα διαφημιζόμενα είδη και ειναι και υποχρεωμένες ουσιαστικά να φοράνε τα ρούχα και αξεσουάρ των πελάτων τους βέβαια, αλλα αυτό τις σώζει, μερικές τουλάχιστον .....

αν το πετύχεις να έχεις ένα εργασιακό περιβάλλον όπου να θέλει η μία να είναι καλύτερη από την άλλη, θα ανέβουν και οι πωλήσεις του γραφείου σου.
θέλει λίγο αλλαγή το κλίμα όμως ... όταν σου λένε ότι προτιμούν την τσίκνα από το καλό εστιατόριο για να νοιώθουν άνετα, σημαίνει οτι έχουν χάσει προπολλού την αυτοεκτιμηση τους!!!! ή ότι τους ειναι πολύ δύσκολο να εξελιχθούν......anyway , αυτά ειναι τα δεδομένα και μ'αυτά θα χρειαστεί να δουλέψεις... όμως ειναι μία πρόκληση..... δεν είναι ?

άλλες επιχειρήσεις εκπαιδεύουν με σεμινάρια πωλήσεων , εσύ μπορείς να προσφέρεις σεμινάρια ευζην και να βάλεις και στόχο προαγωγής την καλή εμφάνιση!
θυμήσου την ταινία ο Διάβολος φοράει PRADA ..

βέβαια, υπάρχει πάντα και το θέμα της στολής !! βοηθάει στην ομαδικότητα, ειδικά όταν έχεις και πολλές γυναίκες που δεν ξέρουν να ντυθούν...
όταν πήγες στο Ντουμπάι , είδες καμμια ντόπια γυναίκα να της κρέμονται τα βυζιά ή να πετάνε οι κώλοι από κανένα στενό τζιν ? να φαίνεται τίποτα που να χαλάει την αισθητική όποιου κοιτάζει ?
η κελεμπία τις περιορίζει απ' έξω μεν, από μέσα όμως δεν τις περιορίζει κανείς .... αυτό ειναι το άλλο άκρο βέβαια , αλλά πραγματικά όποια δεν ξέρει να ντυθει , ή να μάθει ή ας βάλει κελεμπια....

με μέτρο και προσπάθεια και προσαρμοστικότητα όλα γίνονται πιστεύω... και στοχευμενες κινήσεις ...και υπομονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου