Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ψέματα και η ευθύνη που αναλαμβάνεις όταν τα λες...

τα ψέματα που λες , έχω την εντύπωση , ότι είναι ψέματα που διευκολύνουν τους άλλους κατά κάποιο τρόπο. δηλαδή αν κάποιος πχ δε θέλει ή δεν αντέχει να ακούσει την αλήθεια βρίσκεται μπροστά σε ένα άτομο που δεν θα του λέει την αλήθεια .... εσύ έχοντας ευαίσθητες κεραίες στο τι ανάγκες έχει ο ένας και ο άλλος γύρω σου , απλά τους κάνεις το χατίρι ....αυτό όμως αφορά τους άλλους

όσον αφορά εσένα , και το να μη χρειάζεται να κρύβεις την αλήθεια μπορεί να επιτευχθεί με την εξής εξίσωση (προτασιακός τύπος)
Εάν η ενέργεια που εκπέμπεις προσελκύει και διατηρεί γύρω σου ανθρώπους που θέλουν να τους λένε ψέματα .... δεν έχεις παρά να αλλάξεις την ενέργεια σου (κάποια πεποίθηση στο υποσυνείδητο δηλ. πχ. 'επιβιώνει μόνο όποιος λέει ψέματα') και να εκπέμπεις τη νέα συχνότητα που θα προσελκύει άτομα που δε χρειάζονται τα ψέματα !! ή ακόμα καλύτερα , όταν θα λες ψέματα σε κείνους που δεν αντέχουν την αλήθεια , δε θα αναλαμβάνεις εσύ και το βάρος για τη δική τους επιλογή !!
αν κοιτάξεις τη ζωή τους θα δεις ότι ειναι γεμάτη ψέματα, κι ότι δεν είσαι εσύ ο μόνος που το κανει αυτό . επίσης θα δεις ότι κι εκείνοι λένε πολλά ψέματα ... αυτά πάνε παρεα γενικότερα .... (κάθε θύτης έχει υπάρξει θύμα , δεν γίνονται όμως όλα τα θύματα θύτες...)

Κατά συνέπεια κι εσύ θα πάψεις να προσελκύεσαι από τέτοια άτομα/ενέργειες. Σταδιακά με τη δική σου αλλαγή θα εκλείψουν και όλα αυτά, ομαλά και με τον καλύτερο τρόπο !

πολύ σωστά εντόπισες το θέμα αυτό σε σχέση με τα συναισθήματα. η κατάσταση στο περιβάλλον σου είναι η προβολή της εσωτερικής σου πεποίθησης να καταπιέζεις τα συναισθήματα σου σε τετοιο βαθμό που δε σου βγαινουν στην επιφάνεια τα αληθινά.(=λέω ψέματα => είμαι κακός αφού λέω ψέματα => δε μου αξίζει αγάπη αφού είμαι κακός => λιγοτερη αγάπη, λιγότερα χρήματα ..... ελλείψεις γενικότερα )
αυτή η καταπίεση των συναισθημάτων είναι απλά ένας προγραμματισμός που δέχτηκες από παιδί όπως και οι περισσότεροι από μας που γεννηθήκαμε από γονείς οι οποίοι λόγω του πολέμου όταν ήταν εκείνοι παιδιά , θεωρούσαν ότι αγάπη ειναι να βάζει κανείς μόνο φαγητό στο τραπέζι . εκείνοι μεγάλωσαν μέσα στον πόλεμο, εμείς πήραμε αυτές τις πληροφορίες από κείνους και τώρα μόνοι μας χρειάζεται να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι ο πόλεμος τελείωσε και να φέρουμε την ειρήνη μέσα μας . επειδή όμως δε μάθαμε πως είναι να αισθανόμαστε όμορφα και να αγαπάμε τον εαυτό μας γι'αυτό, το άγνωστο μας φοβίζει και το υποσυνείδητο αντιστέκεται στην αλλαγή . έτσι δημιουργούμε ζωές που ενώ υπάρχει αφθονία αγαθών , ειναι σα να ζούμε διαρκώς σε πόλεμο ....
θυμάσαι τις εκφράσεις ' θα σε φάει ο λύκος ', 'θα σε φάει ο μπαμπούλας', 'θα τις φας αν δε φας το φαϊ σου' , ' δεν είσαι καλό παιδί και δε σε αγαπάω' 'τώρα είσαι καλό παιδί και σε αγαπάω τώρα' , το ξύλο το πολύ για τα ψεματάκια , τις φοβέρες για να μην πεις ψέματα κτλ κτλ. είμαστε μια κοινωνία μεγαλωμένη με τα ψέματα και τις φοβέρες γενικότερα

όλους μας φοβίζει το άγνωστο ... εγώ σου λέω προχώρα γιατί αυτός που επικοινωνεί με τα συναισθήματα ειναι ο ασφαλής και ο δυνατός.
επίσης να σε ενημερώσω ότι η μη επαφή με τα συναισθήματα οδηγεί στον πανικό που ως γνωστόν καταστρέφει. αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία.

το να γνωρίσεις και να έχεις δική σου συνείδηση για το ποιος είσαι και πως νιώθεις είναι το κλειδί για την αδιάλειπτη προσωπική σου ευτυχία. αν ξέρεις τι σου κάνει καλό , πηγαίνεις προς αυτό και δεν αφήνεσαι σ'αυτό που έμαθες όταν ήσουν παιδί . έχοντας επαφή με τα συναισθήματα σου , δε χάνεις τον έλεγχο με το θυμό και δε θυμώνεις πια με τα λάθος πράγματα , δηλαδή με τα λάθη και τα προβληματα των άλλων ή όταν σε αδικούν .
το να αποκτησεις διάκριση αναμεσα στους παιδικούς προγραμματισμούς και στο τι θέλεις ή που σου κανει καλό πραγματικά, είναι το ζητούμενο μέσα από ότι έχουμε ζήσει από παιδιά. δηλαδή οι γονείς μας , μας έμαθαν το λάθος για να μπορούμε να μάθουμε εμείς στα παιδιά μας τη διάκριση και να είναι οι επόμενες γενεές συνειδητοί πολίτες του κόσμου και όχι τα 'ψάρια' που ακούνε ότι τους λένε και το πιστευουν .
επίσης τα ψέματα είναι αναγκαία όταν υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα που πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει με διπλωματία προκειμένου να αποφεχθούν τα αίματα και ο πόλεμος που αναπαράγουν ακρωτηριασμένες συνειδήσεις και σώματα και κακοποίηση του άμαχου πληθυσμου.

τα συναισθήματα θα σε οδηγήσουν να μάθεις τι έχεις κρυμμένα στο υποσυνείδητο σου , να τα δεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου γι'αυτό που είναι . κι εγώ θα είμαι κοντά σου στο ταξίδι αυτό όπως ακριβώς έχω υποσχεθεί με τον μόνο όρο να συνεχίσεις να θέλεις να γινεσαι καλυτερος.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο του Θεμελη ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ



    http://www.critique.gr/files/images/article_1233911672.jpg



    From: kd
    Sent: Friday, August 05, 2011 9:15 AM
    To: Vs
    Subject: ψέματα και η ευθύνη που αναλαμβάνεις όταν τα λες...
    - Προβολή αναφερ. κειμ. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή